KABA İNŞAAT YAPIM TARİFİ VE KULLANILICAK MALZEME
1.GENEL
a)yüklenici olarak genelde uyguladığımız ve kaliteden ödün vermediğimiz gibi slogonumuz gibi (sağlam yapı) diyerek uyacağımız genel kural ve prensipler not edilmiştir.
2.KABA İNŞAAT
a) İnşaat; projesine , fen ve sanat kurallarına uygun yapılacaktır.Bunun yanında aşağıda bazı önemli konular özellikle not edilmiştir.
b) Kazı sırasında gerekli önlemler alınacaktır. Projesinde gerekmesi halinde zemin iyileştirmesi ya da şev güvenliği için kazık jet grout vb. önlemler alınacaktır.
3.İNŞAAT DEMİRLERİ
a) İnşaat sahasına gelen her betonarme demirlerinden yapı denetimce numuneler alınacak ve laboratuarda test edilecektir.Uygun olmayan demirlerin kullanılmasına izin verilmeyecek ve bu parti demirler şantiyeden uzaklaştırılacaktır.
b) Projesinde çap-adet-aralık ve boydaki demirler kullanılacaktır.Donatı sıklığının beton yerleşimini güçleştirdiği kesitlerde yapı denetim onayı ile çap artırımı yada ikinci sıra gibi önlemler alınacaktır.
c) Kolon ve perde filizlerinin beton dökümü ve priz süresince yerlerinden kaymamaları için önlem alınacaktır.Aksından kaçık filiz durumunda demir anahtarı ile büküm yapılmayacak,denetim gözetiminde kalıp ölçülerinin arttırılması vb. önlem alınacaktır.
d) Demir iyileştirmesinde pas paylarına dikkat edilecek,plastik pas payı elemanları kullanılması tercih edilecektir.Döşeme pilyelelerinin kırımında gerekli yükseklik sağlanacaktır.
e) Merdiven demirleri için projesine uyulacaktır.
f) Kolon ve perdelerde etriye ve gövde donatısı sıklığı , düğüm noktası detayları ve çiroz sayıları için projesine uyulacaktır.
4.BETON İŞLERİ
a) Betonarme betonlarının dökümü sırasında da denetimce betonlardan örnekler alınarak , laboratuar deneyleri yapılacaktır. Ayrıca ,uygun kıvam –agrega-çimento-katkı değerlerinde olmayan ,santral çıkışından sonra fazla beklemiş betonların kullanılmasına izin verilmeyecektir.
b) Yapı denetime (en az bir gün önceden ) haber vermeden kalıp kapatılmayacak ve beton dökülmeyecektir.Her beton yapı denetim şirketi elemanlarının gözetiminde dökülecek ,önce kalıp – demir için beton sırasında da beton dökümü uygunluğu için tutanak tutulacaktır.
c) Beton dökümü öncesinde yabancı maddeler temizlenecek ve beton yerleştirilmesi için vibratör kullanılacaktır.Soğuk derz bırakılmamasına dikkat edilecektir.
d)Kıvam için betona kesinlikle su katılmayacak,gerekirse akışkanlaştırıcı katılacaktır.
e)Beton sonrası hava şartlarına göre gerektiği sürece sulama yapılacaktır.Çok sıcak ya da soğuk havada betona kimyasal katkılar katılacak ve korunması için ek önlemler alınacaktır.
f)Hiçbir zaman , yapı denetime haber vermeden ,kalıp ve iskelesi sökülmeyecektir.
g) Betonun iyi yerleşmemesinden doğabilecek boşluklu bölgeler , yapı denetim kontrolünde onarım harcı ile doldurulacaktır.Normal çimento-kum harcı asla kullanılmayacaktır.
h)Elektrik veya mekanik tesisat için de olsa , inşaatın hiçbir aşamasında yapı denetim onayı alınmadan , taşıyıcı sistemde (özellikle kolon-kirişlerde) kırım yapılmayacaktır.
5.NORMLAR VE YAPIM İLE İLGİLİ HUSUSLAR
a) Söz konusu binanın yapımında yapılacak bütün işlerde tüm malzeme ve imalat,TÜRK STANDARTLARINA ve AFET bölgelerine yapılacak yapılar hakkında , Kanun ve Yönetmelik hükümlerine uygun olacaktır.
b) Zemin etütleri Yıldız Teknik Üniversitesi veya İstanbul Teknik Üniversitesi Vakıfları tarafından Zemin Mekaniği Kürsülerine veya Kadıköy,Maltepe Belediyelerinin Statik Bürosu’nun kabul ettiği bir firmaya yaptırılacaktır.Jeolog ve jeofizikçiler denetiminde gerekli sondajlar yapılarak zemin dinamiği etütleri raporu ilgili mercilerden tasdik edilmiş olarak alınacak temel seçimi bu rapor doğrultusunda yapılacaktır.
6.YAPIM HUSUSLAR
a) Arsa mimari projeye göre hafredilip,çevre ve dip sularına karşı izole edilecektir.
b)Bina oturma alanında ,hafredilmiş zemin düzeltilerek sıkıştırılacak,üzerine 10 cm kalınlığında düzgün bir grobeton atılacaktır.Grobeton üzerine temelide bohçalıyacak şekilde likit veya bitümlü membran kullanılarak izole edilecek
c) Koruma betonu üzerine donatı serildikten sonra radyetemel betonu dökülecektir.Bina temel altına serilmiş olan su yalıtım örtüsü temelleri saracak şekilde kapatılarak çalışma payı olan yerlerde su basman seviyesine kadar bohçalama işlemi tamamlanacaktır.
d)Projeler(avan+uygulama+belediye+sistem+nokta detayları+dilatasyon vb)gibi hazırlanacak.Aynı kalemler statik,mekanik ve tesisat projeleri içinde geçerlidir.
e) Projeye baz alınacak beton kalitesi C30,demir donatısı olarakta St III kalitesinde “Eksismik Deprem Çeliği” Türk Deprem Yönetmeliği ve muadili olan Avrupa normlarına uygun “Sismik Kalite”özelliklerini yansıtan ve ulusal ve uluslar arası standart değerleri içeren nervürlü demirler kullanılacaktır.
7.DUVARLAR
a) Dış duvarlar yönetmeliğin öngördüğü ısı yalıtım projesine uygun yer yer gazbeton veya ısı yalıtım değeri bulunan tuğla kullanılarak örülecektir.İç bölme duvarları ise 8,5’luk veya 13,5’luk gaz betonu veya ısı yalıtım değeri bulunan tuğla malzeme ile örülecektir.Daireler arası duvarlarda ses yalıtımlı 5cm karbonlu strafor kullanılacaktır.
b) Hafriyat sırasında komşu bahçe duvarlarına azami itina gösterilerek zarar görmeleri engellenecek,gerekirse istinat duvarları ile güvenlikleri sağlanacaktır.
8.SIVALAR
a) İç sıvalar mastar,şakül ve gönyesinde yapılmak üzere gerekli yerlerde marka makineli alçımatik veya sıvamatik sıva olarak ehliyetli bir taşerona düzgün ve terazisinde uygulatılacaktır.
b) Köşe birleşim yerlerinde metal köşe profilleri kullanılacaktır.
9.ÇATI VE OLUKLAR
Profesyonel çatı imalat uzmanlarınca projelendirilip uygun malzeme kullanılarak çelik konstrüksiyondan yapılacaktır.Kutu profiller birbirlerine dikişlenip kaynaklanarak birleştirilecektir..İskeleti yapılan çatı iki kat OSB döşemesi ile kaplanarak arası ısı yalıtım malzemesi ile izole edilecek,üzerine su yalıtımı için marka 3mm membran minimum 10cm bini yapacak şekilde aralıksız olarak yapıştırılacaktır.Çatıdaki yağmur suları pvc oluklarda toplanacak ve pvc düşey yağmur borularıyla zemine indirilecektir.Çatı kaplaması Shıngle veya arduazlı membran kaplama olacak ,baca dipleri ve eğik dereler arduazlı membran ile kaplanacaktır.
10.BODRUM KAT
a) Temel bodrum kat tabanı ve duvarları yağmur ve yüzey sularını geçirmeyecek şekilde üzerine marka polimer bitümlü P3000 membranla bohçalama tekniği ile izole edilecektir.Temellerde ve temel alt kotunda yapılacak drenaj sistemi ile çevre suları tahliye edilecektir.Toprak kotundan itibaren bütün binaya en iyi şekilde mantolama yapılacaktır.
b) Bodrum katta elektrik odası ve su deposu bulunacaktır.
c).Zemin ve duvarlar ısı ve nem izolasyonu yapılarak zemini kaliteli bir markanın yer seramiği ile kaplanacaktır.Duvarları ve tavanı suya ve neme dayanıklı boya ile boyanacaktır.
d) Su deposu yapılacaktır. hidrofor konulacaktır.
11.BAHÇE /PEYZAJ MİMARİSİ
a) Bahçe inşaatın moloz ve artıklarından arındırılmış olacaktır.
b) Bahçe peyzaj ve plantasyonu bir peyzaj mimarı tarafından projelendirilip sonra mevcut ağaçlar ve diğer bitkiler özenle korunacak,uygun yerlere yeni bitkiler dikilecektir.
c) İnşaat sahası içinde kalan mevcut ağaçlarla ilgili tüm sorumluluk müteahhit firmaya ait olacaktır.
d) Gerekli yerlere gerekli sayıda ışıklandırmalar yapılacak, bahçe duvarları 10’luk perde beton ile çevrilecek arka ve ön yüzü düzgün biçimde sıvanacaktır.
e) Komşu bahçe duvar üstleri geçiş sağlanmayacak şekilde çevrilecek,öngörülen yerlerde gerekli ışıklandırmalar yapılacak ve bina etrafa karşı güvenli hale getirilecektir.
f) Bina etrafı yağmur sularına karşı izole edilmiş olacaktır.
g) Arsanın çevresine imar yönetmeliğine uygun olarak 80-120cm yükseklikte brüt beton ,taş,dekoratif vb.duvar elemanları ile duvar yapılacaktır ve boyanacaktır.
12.KALORİFER VE SIHHİ TESİSAT
a) Dairelerde İGDAŞ’ın verdiği yönetmeliğe ve normlara uygun olarak TSE belgeli mamuller kullanılacaktır.
b) Dairelerde panel tipi radyatörler marka ,banyolarda havlupan radyatör kullanılacaktır.
c) Isıtma tesisatında Maltepe Belediyesinin onay verdiği Mekanik Tesisat projesine uygun TSE belgeli 1.sınıf ürünler kullanılacaktır. marka
d) Binada kullanılacak tüm vanalar 1. sınıf marka olacaktır. Doğalgaz boruları İGDAŞ yönetmeliğine uygun TSE patentli 1. Sınıf olacaktır.Tesisat sisteminde TSE garantili marka boru kullanılacaktır.
e) Daire pis su giderlerinde ve yağmur oluklarında TS normlarına uygun kalınlıkta borular kullanılacaktır.
f) Daire içinden geçen tesisat boruları,estetik açıdan değer kaybettirmeyecek şekilde düzenlenecektir.
g) Su ve Elektrik sayaçları yüklenici tarafından takılarak daire sahiplerine teslim edilecektir.
14.ELEKTRİK TESİSATI
ENERJİ-SA talimatnamesine uygun şartname ve tasdikli projesine uygun olarak aşağıda dökümü yapılan hususlar yapılacaktır.
a)Elektrik enerjisi projeye uygun olarak (monofaze ve trifaze)dairelere verilecek ve fazlar dengeli olarak daire içlerinde taksim edilecektir.
b)Elektrik saatleri veya muadili marka akıllı sayaç olarak takılacaktır.Priz devreleri 2.5mm2 (tek damar )NYA izoleli kablo olarak çekilecektir.Kablolar veya muadili marka olacaktır.Topraklama kabloları kesinlikle çıplak olamayacaktır.
c)Daire tabanlarında marka otomatik sigorta kullanılacaktır.Ana tabloda her daire için yangın ve insan korumalı amaçlı kaçak akım rölesi kullanılacaktır.
d)Her kapı kenarına,anahtarlar bitmiş döşemeden 105cm ,prizler bitmiş döşemeden 30cm yükseklikte olacaktır.Her odaya kapı kenarına ,yatak başlarına ve mutfak tezgah üzerine ve diğer bölümlere yeteri kadar priz+tv+telefon ,balkonlara kapalı priz konulacaktır.
e)Elektrik priz ve anahtarlar marka kare serisi olacak,birden fazla olan priz ve anahtarlar tek çerçevede toplanacaktır.
f)Fotoselli aydınlatma aparatları olacaktır.
15.TV TESİSAT SİSTEMİ
Her dairede salona 2 adet,diğer odalara (mutfak dahil)1’er adet tv prizi(kablolu yayın tesisatı ve dijital yayın prizleri)konacaktır.Kablolu yayın sisteminin TÜRK TELEKOM tarafından binaya bağlanabilmesi için gerekli alt yapı tesisatı yapılacaktır.
16.TELEFON+DİAFON TESİSATI
Telefon hattı her daire için 3 harici telefonun çekileceği hesabı ile tanzim edilip ,daire içinde salona 2 adet,diğer odalara (mutfak dahil) 1’er adet telefon hattı tanzim edilecektir. Telefon kablolarıTSE standartlarına ve blandajlı çoklu veya muadil marka olacaktır.Her daireye bina giriş kapısı ile görüntülü diafon tesisatı yapılacaktır.
Binanın etrafı ve girişine kamera sistemi kurulacaktır.
17.ASANSÖR
Asansör imar yönetmeliğine uygun AB normlarında tek girişli olacaktır.
18.DIŞ CEPHE
Dış cephe ,mimari projede azami dikkat gösterilecek ve güzel bir görünüm alınması sağlanacaktır.4cm kalınlığında Extrüde veya Expanded polistren kaplanarak ısı yalıtımı yapılacaktır.Zemin kat tavanında ve normal katların altında dış hava ile temas eden yüzeylerde de ısı yalıtımı yapılacaktır.Isı yalıtım levhaları döşendikten sonra ısı ve neme karşı koruyucu uygulanacaktır. Bina dış cephesi tasarımı yapılmış projesine uygun tatbik edilecektir. Yağmur suyu iniş boruları cepheden azami görülmeyecek biçimde etüt edilecektir. Fransız balkonlarda ve normal balkonlarda mimari projeye ve cephe estetiğine uygun balkon korkulukları yapılacaktır. Yer süzgeçleri iniş borularına pimaşla bağlanacaktır.
Bina iskanı alındıktan sonra 3 ve 4 nolu dairelere balkon imalatı yapılacaktır.
19.BİNA GİRİŞİ
a) Giriş kapısı binanın dış cephesi ile uyumlu yapılacaktır.
b) Kilit ve kapıdan itici sistem marka kapı pompası takılacak ,gizli kapı altı fırçası konulacaktır.
c) marka kapı kilidi takılacaktır.
d) İçeride her daire için kilitli posta kutuları yapılacaktır.
e) Yerler ve duvarlar granit,mermer veya ithal kağıt ile asansör girişine kadar kaplanacak ,gerekli yerlere özel dekorlar yapılacaktır.
f) Giriş tavanına özel dekorlu asma tavan yapılıp ,yeterli sayıda spot lamba takılacak ,fotosel aydınlatma sistemli ve anahtarlı olacaktır.
g) Girişte dairelerle irtibatı görüntülü diafon yapılacaktır.
h) Binanın girişine bina numarası ve binanın adı paslanmaz harflerle konulacaktır. Yüklenici binanın girişine kendi logosunu da monte edebilecektir.
I) FİBER İNTERNET İÇİN BİNA İÇİNE ALTYAPI YAPILACAK
20.DIŞ DOĞRAMALAR
a) Bütün pencereler ve balkon kapıları ,bina görünüşüne uygun PROJEYE UYGUN RENK PİMAPEN 7000 PVS veya ADOPEN 7000 SERİSİ doğrama olacak,bütün doğramalara dıştan silikonlu yalıtım yapılacaktır.
b) Bütün pencerelere TSE belgeli min.4+8+4 mm kalınlığında orijinal şişecam marka patentli ısı cam takılacaktır,asla piyasa malı ısıcam kullanılmayacaktır.
c) Pencere ve balkon kapı kolları PVS doğramanın orijinal aksesuarlarından olacaktır.
d) Bütün salon ve odalarda 1’er cam çift açılırlı olacaktır.
21.İÇ DOĞRAMALAR
a) Dairenin dış kapıları marka çelik kapı olacaktır.
b) Kapılar Ahşap panel kapı olacaktır.Salon ve mutfak kapıları camlı diğerleri camsız model olacaktır.
22.MERDİVEN HOLÜ,SAHANLIK VE BASAMAKLAR
a) Bina ana merdiveni ,projesinde gösterildiği şekilde betonarme olacaktır.
b) Yer döşemeleri sahanlık ve basamak rıhları aşınmaya dayanıklı granit veya mermer kaplanacaktır.Aynı malzeme ile süpürgelikler yapılacaktır.
c) Merdiven korkulukları Fransız balkonları ile uyumlu malzemeden ince bir işçilikle yapılacaktır.
d) Döşenecek döşeme ve süpürgelikler terazisinde ve gönyesinde olup , işçiliğine dikkat edilecektir.
e) Duvarlara saten alçı çekilip ,saten yağlı boya ile 2 kat boyanacaktır.
f) Apartman girişi ve koridorlar granit veya mermer kaplanacaktır.
23.BOYALAR
Daire içlerinde duvarların tamamı macunlu saten boya olacaktır.Tavanlar ve kartonpiyerler alçı sıva üzeri macunlu beyaz plastik boya olacaktır. Pencere önlerine de perdelik yapılacaktır.Bina içi boyalar Filli boya veya Dyo olacaktır.
24.MUTFAKLAR
Mutfak dolapları mdf lam gövdeli ,membran VEYA ÇİZİLMEZ AKRİLİK. kapaklı olarak imal edilecek.
Dizayn, iç mimarın çizeceği yerleşim planına göre mutfak yapılacaktır.
Tezgah aralarına seramik yapılacaktır.
Mutfak yer döşemeleri marka seramik kaplama olacaktır.Duvarlar macunlu en az 2 kat saten boya yapılacaktır.
25.SALON VE ODALAR
Dairelerde; salonlarda ve odalarda lamimant parke kullanılacaktır.Duvarlar yeterli macun çekilerek üzeri istenilen renkte saten boya yapılacaktır. Süpürgelikler beyaz 10cm oda kapılarına uyumlu olacaktır.
26.BANYOLAR
Banyo duvarları ve yerler marka seramik kaplama yapılacaktır.
Banyo dolapları olacaktır.
Dolaba mermer veya granit tezgah takılacak .Hilton lavabo kullanılacaktır.
Lavabo,banyo ve evye bataryaları marka Minimax serisi aç/kapa mix model armatürler olacaktır.
Duş teknesi seçildiği taktirde veya marka temper camlı ,krom profilli duşakabin takılacaktır.
Banyo bataryasına veya marka tek fonksiyonlu ,kireç kırıcılı el duşu takılacaktır.
Klozetler veya marka olacaktır.Aynı marka gömme rezervuar takılacaktır.
27.ANTRE VE KOLİDORLAR
Daire giriş holleri,mutfak ve kolidor veya marka seramik ile hazırlanacak projesine göre kaplanacaktır.
Antre ve koridor zeminlerine de aynı marka seramik kaplama uygulanacaktır.
Sevgi ve Saygılarımızla..
ÇELİK İNŞAAT GRUP
''Sağlam Yapı''
Adres
ALTAYÇEŞME MAH.ÇAMLI SK. OFİS PARK İŞ MERKEZİ NO:21 /21 MALTEPE/İSTANBUL
İletişime Geçin
Linkler
Kurumsal
Hizmetlerimiz
Projelerimiz
İletişim
Hakkımızda
Çelik inşaat grup olarak; gayrimenkul projeleri, inşaat taahhüt, mühendislik, tasarım ve anahtar teslim inşaatları gerçekleştirmektedir.
Çelik İnşaat GRUP Her hakkı saklıdır.
ZeplinGo® | Web Sitesi Tasarımı ile hazırlanmıştır.